Grönsaksgryta mede vitlöksröra

Serverar: 2 portioner

En matig gryta där bönorna ger poteinet, men du som vill kan också lägga i lite fisk de sista minuterna.

Ingredienser

  • 3 potatisar (ca 250 g)
  • 2 fänkål (ca 250 g)
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • ½ pkt saffran (á½ g)
  • 1 purjolök
  • 2 tomater
  • 1 burkar stora vita bönor (ca 400 g)
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Vitlöksröra
  • 1 dl mini fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • 1 skiva vitt bröd (ca 25 g) per person
  • Instruktioner

    Skala och klyfta potatisen. Ansa halvera och skär bort den grova stocken i mitten på fänkålen. Skär fänkålen i klyftor. Koka upp buljongen med saffranet i en traktörpanna. Lägg i potatis och fänkål och sjud under lock ca 10 min. Ansa och skär purjolöken i 3 cm breda bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Vänd ner purjolök och tomater i pannan och sjud ytterligare ca 5 min. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i pannan, låt dem bli varma och krydda med salt och peppar. Blanda mini fraichen med skalad pressad vitlök, persilja och salt. Servera grönsaksgrytan med vitlöksröra och vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben