Grönsakskrämig köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vart knasigt gott tyckte jag och ovanligt Det går även använda vilken riven hårdost som helst eller färskost till köttfärssåsen som man gillar. Och gillar man inte vitlök kan man ta en stor gul lök eller purjolök istället eller såklart ingen lök

Ingredienser

  • 700 g nötfärs
  • 3 msk tomatpure
  • 2 msk vanlig currykrydda
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk pizzakrydda
  • smör
  • kalvfond
  • 250 g röda kidneybönor ca 1/2 burk
  • 200 g flödeost vitlök från falbygdens ost
  • 200 g legymsallad k-salat
  • 200 g rödbetssallad k-salat
  • ca 3-5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Bryn nötfärsen gryning i lite smör, sen lägger du färsen i en stor gryta.
    2. Riv ner vitlöken och tillsätt färskost bitar och resten av ingredienserna och låter det puttra under lock ca 10 min under omrörning men späd med mjölk under puttring till ganska trög såsighet uppnås. Smaka av och tillsätt kalvfond under puttring för sälta
    3. Servera till nykokt pasta eller potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben