Grönsakssoppa med frikadeller
Frästa grönsaker i buljong skulle kunna vara vilken soppa som helst om man inte hade frikadeller i den. De små köttbullarna gör verkligen rätten, tillsammans med parmigiano som ger en härlig sälta.
Ingredienser
2 salladshuvuden frisé- eller romansallad
1½ dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong gjord på fond eller tärning
3 morötter
2 bladselleristjälkar
Salt
Svartpeppar
Frikadeller
400 g kalvfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl parmesanost
200 g pasta, ditalini eller spaghetti i små bitar
Servering
Färskriven parmesanost
Instruktioner
- Ansa och skölj salladen i kallt vatten och skär den tvärs över i grova strimlor ca 2 cm. Grovhacka morötter och selleri.
- Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt kalvfärs, ägg, salt och peppar. Blanda ihop allt till en smidig smet. Forma färsen till små, runda frikadeller. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
- Värm olivolja i en kastrull, lägg i salladsstrimlor, morötter och selleri. Fräs dem i 2 minuter. Häll i buljong och koka alltsammans ca 10 minuter. Lägg i pastan och koka den al dente.
- När 5 minuter av pastans koktid återstår, lägg ner frikadellerna i soppan och låt dem koka tillsammans med grönsakerna och pastan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med en skål riven parmesanost bredvid.
Liknande recept
Kommentarer (0)