Grönsakssoppa med frikadeller

Serverar: 4 portioner

Frästa grönsaker i buljong skulle kunna vara vilken soppa som helst om man inte hade frikadeller i den. De små köttbullarna gör verkligen rätten, tillsammans med parmigiano som ger en härlig sälta.

Ingredienser

  • 2 salladshuvuden frisé- eller romansallad
  • 1½ dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong gjord på fond eller tärning
  • 3 morötter
  • 2 bladselleristjälkar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Frikadeller
  • 400 g kalvfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl parmesanost
  • 200 g pasta, ditalini eller spaghetti i små bitar
  • Servering
  • Färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj salladen i kallt vatten och skär den tvärs över i grova strimlor ca 2 cm. Grovhacka morötter och selleri.
    2. Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt kalvfärs, ägg, salt och peppar. Blanda ihop allt till en smidig smet. Forma färsen till små, runda frikadeller. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
    3. Värm olivolja i en kastrull, lägg i salladsstrimlor, morötter och selleri. Fräs dem i 2 minuter. Häll i buljong och koka alltsammans ca 10 minuter. Lägg i pastan och koka den al dente.
    4. När 5 minuter av pastans koktid återstår, lägg ner frikadellerna i soppan och låt dem koka tillsammans med grönsakerna och pastan. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera soppan med en skål riven parmesanost bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben