Grönsaksterrin med örtsås
God och klassisk förrätt. Även gott som enklare sommarlunch. Lätt att göra men eftersom terrinen ska svalna några timmar bör man "vara ute i tid". Ursprungligen är detta ett Viktväktarrecept.
Ingredienser
500 g lättkokt rotselleri i bit
500 g lättkokta morötter i bit
500 g lättkokt bladspenat
3 ägg
Örtsalt
Peppar
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk honung
2 msk finklippt gräslök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en avlång 1½ liters ugnsform med bakplåtspapper.
- Mixa grönsakerna en och en och blanda i 1 ägg samt örtsalt och peppar till varje grönsak.
- Tips! Om du kör först sellerin, sen morötterna och sist spenaten slipper du diska mellan varven.
- Bred ut de olika grönsaksrörorna i lager i formen.
- Ställ formen i vattenbad i ugnen och grädda 30-35 minuter. Täck med bakplåtspapper mot slutet om den får för mycket färg.
- Blanda matlagningsyoghurt, honung och finklippt gräslök till en sås. och låt den stå och dra tills du ska servera terrinen.
- Ta ut terrinen och låt svalna i kyl några timmar. Stjälp upp på fat och skiva. Servera med såsen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Var är receptet på såsen?
Ingredienserna finns med i receptet. Jag har tyvärr missat att lägga in i texten vilka som ska blandas till sås. Åtgärdat nu:-)