Grönsaksterrin med örtsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 55 minuter

God och klassisk förrätt. Även gott som enklare sommarlunch. Lätt att göra men eftersom terrinen ska svalna några timmar bör man "vara ute i tid". Ursprungligen är detta ett Viktväktarrecept.

Ingredienser

  • 500 g lättkokt rotselleri i bit
  • 500 g lättkokta morötter i bit
  • 500 g lättkokt bladspenat
  • 3 ägg
  • Örtsalt
  • Peppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 2 msk finklippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en avlång 1½ liters ugnsform med bakplåtspapper.
    2. Mixa grönsakerna en och en och blanda i 1 ägg samt örtsalt och peppar till varje grönsak.
    3. Tips! Om du kör först sellerin, sen morötterna och sist spenaten slipper du diska mellan varven.
    4. Bred ut de olika grönsaksrörorna i lager i formen.
    5. Ställ formen i vattenbad i ugnen och grädda 30-35 minuter. Täck med bakplåtspapper mot slutet om den får för mycket färg.
    6. Blanda matlagningsyoghurt, honung och finklippt gräslök till en sås. och låt den stå och dra tills du ska servera terrinen.
    7. Ta ut terrinen och låt svalna i kyl några timmar. Stjälp upp på fat och skiva. Servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Knuvenelisabet 20 oktober 2009

    Var är receptet på såsen?

    Jessika 20 oktober 2009

    Ingredienserna finns med i receptet. Jag har tyvärr missat att lägga in i texten vilka som ska blandas till sås. Åtgärdat nu:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben