Grovlimpa med äpple och kanel

Serverar: 2 portioner

Dinkelmjölet är rikt på protein, B-vitamin och järn.

Ingredienser

  • ½ msk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 ½ dl krossad råg
  • 1 ½ dl vetegroddar
  • 1 ½ dl krossad vete
  • 1 ½ dl kruskakli
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 ½ msk kanel
  • 2-3 dl dinkelmjöl, siktat
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 liter mild lättyoghurt
  • 1 rött äpple
  • ½ dl flytande honung
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
    2. Blanda samtliga torra ingredienser. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Rör sedan ner yoghurt, äpple och honung till en jämn smet. När man bakar på dinkel blir degen kladdig. det ska den vara, då blir brödet saftigt.
    3. Blanda inte ner mer mjöl än receptet anger. Smör formarna med rapsolja. Fördela smeten i de två formarna och grädda längst ner i ugnen i ca 1,5 timme.
    4. Låt svalna helt på galler innan du stjälper upp limporna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben