Grovlimpa med matvete

Serverar: 2 portioner

Lång jästid som får smakerna att utvecklas maximalt!

Ingredienser

  • 3,5 dl matvete
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1,2 - 1,3 l grovt matbrödsmjöl
  • Instruktioner

    Häll matvetet i en skål och häll över det kokande vattnet som ska täcka kornen. Låt stå och svalna. Smula ner jästen i en bakbunke och värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen väl. Jäs i 2 tim. Ta upp degen och knåda i resten av mjölet. Forma till 2 längder som läggs i smorda avlånga formar, ca 1,5 l och jäs i 1 tim. grädda längst ner i ugnen i 200 grader ca 1 tim.

    Liknande recept

    4.4
    40 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben