Grovt snabbröd med frukt

Ett fiberrikt och nyttigt bröd med hela korn så att man blir ordentligt mätt och att blodsockret håller sig på jämn nivå. Plus att det går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 4 dl rågsikt
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk brödkrydda
  • 2 tsk salt
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl keso
  • 4 dl lättyoghurt
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser tillsätt tranbär, keso och yoghurt och rör snabbt ihop till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en smord brödform, jämna till ytan med en slickepott och grädda mitt i ugnen i 1 timma.
    4. Ta brödet ur formen, låt det kallna något innan det skivas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben