Grunddeg för tunn fullkornspizza

Vill man ha mer fibrer och grövre pizzabotten så är detta recept perfekt.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl special
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk olivolja
  • 2.25 dl varmt vatten
  • Instruktioner

    1. Sikta samman de olika mjölsorterna och se till att de är ordentligt blandade. Blanda 3 3/4 dl av mjölblandningen med socker, jäst och salt i em matberedare med degkrokar. Blanda olivolja och vatten och rör sakta ner vätskan i mjölblandningen tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt då även resten av mjölblandningen.
    2. Kör med degkrokar på låg hastighet i 4-5 minuter tills degen bildar en elastisk klump. Om du inte använder maskin är det bara att lägga upp degen på en lätt mjölad yta och knåda för hand i ungefär 10 minuter.
    3. Lägg degen i en lätt oljad skål och täck med bakduk. Ställ på en varm plats att jäsa i 1½-3 timmar eller tills dess att degen fördubblats i storlek.
    4. Dela degen efter jäsning i tre lika stora delar med en vass kniv. Forma delarna till bollar och platta ut dem. Forma dem sedan med fingrarna eller en kavel till 2 mm tjocka bottnar med 30 cm i diameter. Lägg på valfritt pålägg och grädda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben