Gryta med doft av kardemumma

En smakrik och god gryta.

Ingredienser

  • 500 g ytterlår av nötkött (jag använder älgkött)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 stor purjolök
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2-3 tsk curry
  • 1-2 krm kardemumma
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl créme fraiche
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Ananas i skivor
  • Bananer i skivor
  • Instruktioner

    1. Strimla och bryn köttet, tillsätt vatten och buljongtärningen. Låt koka ca 45 minuter.
    2. Skär purjolöken i strimlor. Lägg den i grytan tillsammans med tomatpurén och kryddor. Låt småkoka ytterligare 30 minuter.
    3. Strimla paprikan, vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen, créme fraiche och paprikorna i strimlor. Låt grytan koka ytterligare i 5 minuter.
    4. Servera med kokt ris, ananas och banan.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lisa66 29 februari 2012

    Det här var jättegott! Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben