Gryta med köttfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

En god och enkel rätt att tillaga.

Ingredienser

  • 10 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 st kött- eller grönsaksbuljongtärning
  • 5 st hela kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 st ägg
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Skala och skiva Potatisen. Blanda Köttfärsen med salt och ägg. Rulla till stora köttbullar och platta till dem så att de blir biffar. Stek dem i fettet. Stek sedan löken. Hälli Potatisarna , Biffarna och den stekta löken i kokande vatten. Sätt i kryddpepparn, buljongtärningen och lagerbladet. Koka till potatisen är mjuk ca 15 min Serveras med en mjukmacka med ost på. Mjölk som dryck. Kan avnjutas som soppa eller gryta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben