Gryta med kycklinglår och ostronskivling

Serverar: 4 portioner

Matigare svamp har jag aldrig ätit, köttig i konsistensen och med god smak. Kan ersättas med annan svamp.

Ingredienser

  • 800 g kycklinglår
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 4 hackade schalottenlökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g grovhackad ostronskivling
  • 1 ½ msk finkrossad grönpeppar
  • 1 msk kycklingfond, gärna Touch of Taste
  • 1 msk kalvfond, gärna Touch of Taste
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Maizena till redning
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklinglåren i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    2. Flytta över dem till en gryta och häll över 2 dl vatten. Bräsera i 20-30 minuter.
    3. Hacka under tiden schalottenlök, vitlök och ostronskivling.
    4. Fräs lök och vitlök i smör tills de mjuknat, ska ej ta färg. Ta upp och tillsätt i grytan.
    5. Fräs svampen i smör tills den fått färg och tillsätt även den i grytan.
    6. Häll över grädden och tillsätt grönpeppar, fond och smaka av med salt och peppar.
    7. Koka upp och småkoka i 10 minuter. Red av med Maizena.
    8. Klipp persilja över och servera med pressad potatis, ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben