Gryta med mungbönor

Serverar: 4 portioner

Det här är den bästa rätten om man vill rensa kroppen från toxiner och skadliga bakterier.

Ingredienser

  • 4 portioner råris
  • 250 g mungbönor, blötlagda i kallt vatten i 6 timmar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2 morötter, ansade, skalade och skivade
  • 2 endiver, bladen separerade
  • Garnering
  • Rädisor, ett knippe, ansade och halverade
  • Groddar, klöver, några stycken
  • Instruktioner

    Koka råriset enligt anvisning på förpackningen. Skölj mungbönorna väl och låt rinna av. Skala morötterna och skiva dem. Separera endiv bladen. Ansa rädisorna och halvera dem. Koka upp 7 dl vatten och tillsätt mungbönorna, buljongtärningen, gurkmejan, spiskummin, sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter. Tillsätt koriandern, löken, morötterna och låt sjuda ytterligare några minuter. Arrangera endivebladen längs kanten på en djup skål, skeda ner grytblandningen och garnera med rädisor och klövergroddar. Servera med råris.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben