Gryta på skinkstek

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Det går bra med fläskfilé också om man vill. Godast med kokt ris till.

Ingredienser

  • 500 g benfri skinkstek
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket färskost vitlök och örter
  • grillkrydda Mexikansk chili
  • curry
  • paprikapulver
  • 1 banan
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skär skinksteken i strimlor. Hacka ner paprika, tomat, purjolök och zucchini. Krydda köttet med chiligrillkryddan, stek lite snabbt så bitarna får färg runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form. Stek därefter grönsakerna ett par minuter så de börjar mjukna. Lägg dem därefter ovanpå köttet. Späd i pannan med grädden. Rör i osten, curry, paprikapulver, salt och peppar efter egen smak. Red eventuellt av såsen med lite mjöl och häll den sedan över köttet i formen. Gratinera i 225 grader i 20 minuter. Skiva en banan och lägg i och gratinera i 5 minuter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben