En långputtrande köttgryta där smakerna fått gotta ihop sig och köttet blir så där mört och fint att det nästan smälter i munnen.
Ingredienser
700 g skinkstek
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
2½ dl vatten
1 dl rött vin
1 dl grädde
2-3 msk soya
2 msk kalvfond
150 g rökt bog
2 morötter
1 röd paprika
2 tsk torkad oregano
Salt
Peppar
Paprikapulver
Färsk Timjan
Maizena
Mmmm, detta var smaskigt! Blir en rätt som kommer att göras många gånger. Mustig och smakrik till sista sleven.
Helt okej.
Gjorde en egen variant av denna idag, dvs utan vin, bog och timjan. Helt okej men lite smaklöst! Kanske för att jag tog bort tre viktiga smaksättare? Tyckte också att köttet blev lite sönderkokt, hade räckt med 1 timmes koktid. (Köttet var skuret i strimlor, 1x3 cm). Annars gott och enkelt. Gör den säkert igen, men då ska alla ingredienser vara med. Dagens variant får en trea i betyg, men jag återkommer med betyg när jag gjort grytan som det står i receptet.
En jättegod gryta!!
Jättegott. Hällde i några såsslattar från tidigare middagar i veckan. Uteslöt den färska paprikan, i övrigt enligt receptet. Mycket mustig smakrik gryta.