Snabb gryta med thailänsk smak

Serverar: 4 portioner

En enkel smakrik rätt

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 10 steklökar eller l stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 citrongrässtjälk
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 små paprikor i olika färg
  • 2-3 msk finriven färsk ingefära
  • 1/2 dl finhackad koriander eller dubbel mängd persilja
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklinglårfiléerna en eller två gånger. Skala steklökarna och skiva vitlöken. Skär chilin i riktigt små bitar. Dela citrongrässtjälkarna i 3 bitar. Banka något på dem så att smakerna frigörs. Stek kycklingen, vitlök, lök, chilifrukt och citrongrässtjälkarna i en stekpanna. Stek lite i taget och lägg över i en kastrull. Salta och peppra. Häll på kokosmjölken och buljongtärningen, koka i 10 minuter.
    2. Skär paprikorna i små bitar. Avsluta med att röra ner paprikorna, ingefära,koriander och persilja. Smaka dig fram till hur mycket ingefära du vill ha i.
    3. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben