Indisk gryta med smak av smiskummin

Serverar: 4 portioner

Det sprider sig förföriska dofter av Indien när denna gryta puttrar på spisen.

Ingredienser

  • 2 stånd fänkål
  • 2 stora morötter
  • 6 potatisar
  • 1 bit blomkål
  • 200 g gröna bönor
  • 1 klick smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 400 g grytbitar av lamm eller nöt
  • 3 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och tärna alla grönsaker. Fräs dem i smör och pudra över kryddorna. Fräs utan att det tar färg. Lägg i köttet, rör om och häll på buljong. Låt det småputtra på svag värme i 20 minuter. Häll på grädden och låt det koka i 10–20 minuter beroende på vilket kött du valt (lamm blir färdigt mycket snabbare). Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera med jasminris, chutney och pappadums (indiska friterade brödkakor) som finns på hyllan med Asiatiska varor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben