Gryta vin chaud

Serverar: 4 portioner

Apelsin och kanel ger häftig smak i denna köttgryta.

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött, t ex högrev, rostbiff eller innanlår
  • Smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 3 lagerblad
  • 2 dl rödvin eller matlagningsvin
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • Tunt skal från 1/4 apelsin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad.
    2. Häll på vin, kalvfond och soja. Låt grytan koka ca 1 timme tills köttet känns mört.
    3. Strimla apelsinskalet. Vispa ut mjölen i grädden. Rör ner apelsinskal och grädde.
    4. Låt grytan koka ytterligare några min.
    5. Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    pia61 20 oktober 2008

    Hej! Jag skulle precis lägga in denna men fick till svar att den fanns, var tvungen att kolla. Det var precis den jag tänkte på... Visst är den jättegod?

    ceciliaw 8 januari 2011

    Överjävligt god köttgryta. Jag använde rostbiff och den blev så mör att den smälte i munnen... mums! Hade ingen kryddnejlika hemma så jag slängde i ett par krm brödkryddor i stället. Ökade på kanelen ngt också och använde lättvisp.

    christincarlsson 18 november 2011

    Himmel såååå god :)

    Marianne110 21 januari 2012

    Jättegod, mustig och smakrik gryta. Kan verkligen rekommenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben