Serverar: 4-6 portioner
Tid: 25 minuter
Mums. Favoritpajen som alla älskar. Nu när rabarbern är så fin använder jag det. Använd annars frukt och bär efter säsong, och har du ingen färsk så ta frysta jordgubbar t ex. Smakar underbart. Har även gjort den med en burk persikor, jättegott! Mandelmjöl kan bytas mot vetemjöl, men min dotter är veteglutenallergisk. Mandeln blir bäst om man maler på gammalt sätt i kvarn och då följer alltid halvmalda mandlar med, gott.
Smält smöret. Häll några droppar smör i pajformen och pensla ut det. Lägg i rabarbern. Pudra över potatismjölet. Blanda alla övriga torra ingredienser. Blanda i ägget. Fördela över rabarbern. Fördela sist smöret i en fin stråle över hela pajen. In i ugnen 200 grader 20-25 min beroende på ugn. Servera med vispad grädde el vaniljglass.
Hur mycket smör ??????
Glömde! skall vara 50gr
Jag ser nu att det står 1 ägg två gånger, skall endast vara ett och i stället 50gr smör
Det står mandel i beskrivningen, men finns inte i receptet, ska det vara mandel i?
Mandelmjölet ingår i de torra ingredienserna som blandas