Gudagod rabarberpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Mums. Favoritpajen som alla älskar. Nu när rabarbern är så fin använder jag det. Använd annars frukt och bär efter säsong, och har du ingen färsk så ta frysta jordgubbar t ex. Smakar underbart. Har även gjort den med en burk persikor, jättegott! Mandelmjöl kan bytas mot vetemjöl, men min dotter är veteglutenallergisk. Mandeln blir bäst om man maler på gammalt sätt i kvarn och då följer alltid halvmalda mandlar med, gott.

Ingredienser

  • 5-6 rabarberstjälkar i bitar
  • 1½ dl mandelmjöl (malda oskalade mandlar)
  • 1 dl cocosflingor
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 50 g smör, smält
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret. Häll några droppar smör i pajformen och pensla ut det. Lägg i rabarbern. Pudra över potatismjölet. Blanda alla övriga torra ingredienser. Blanda i ägget. Fördela över rabarbern. Fördela sist smöret i en fin stråle över hela pajen. In i ugnen 200 grader 20-25 min beroende på ugn. Servera med vispad grädde el vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (5)

    gerdanita 10 juni 2012

    Hur mycket smör ??????

    hejark 10 juni 2012

    Glömde! skall vara 50gr

    hejark 10 juni 2012

    Jag ser nu att det står 1 ägg två gånger, skall endast vara ett och i stället 50gr smör

    bredbyn1 11 juni 2012

    Det står mandel i beskrivningen, men finns inte i receptet, ska det vara mandel i?

    FBKBA 11 juni 2012

    Mandelmjölet ingår i de torra ingredienserna som blandas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben