Gudomligt goda fikon- och chokladbollar

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 10 minuter

Beroendeframkallande goda!

Ingredienser

  • 10 torkade fikon
  • 1/2 dl mandlar
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 40 g 70 % mörk choklad
  • Ekologiska kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i micro. Mixa allt till en slät smet, förslagsvis i matberedare. Tillsätt lite vatten om det behövs.
    2. Rulla till bollar och rulla bollarna i kokos. Låt stå i kyl så länge du kan hålla dig från att äta upp dem.
    3. Tips! Finhacka fikonen så att de inte fastnar i mixern om du använder en mixerstav. Gör du dubbel sats (vilket rekommenderas), använd 100 g choklad (dvs en hel chokladkaka) istället för 80 g.
    4. Bollarna är som godast kylskåpskalla.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ca70 10 februari 2009

    Upptäckte att jag sparat detta receptet två ggr, tror det kommer från Risenta från början.. Nå, det är det här jag gjorde efter och - det blev så gott! Perfekt göra såna här efter jul- och nyårshelgerna då man ofta har över av fikon och nötter. Blev lite osäker på om cashewnötterna skulle vara osaltade eller saltade, så jag gjorde på osaltade... Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben