Fikon- och pistaschbollar

Serverar: 15-30 portioner

Härliga bollar med pistaschsmak som rullas i grönt pistageströssel (detta strössel kan beställas hos Borgeby Kryddgård). Annat strössel går också bra.

Ingredienser

  • 250 g torkade fikon
  • 100 g pistaschmandel, skalad och osaltad
  • 100 g marsipan eller mandelmassa
  • En skvätt vatten eller Amarettolikör
  • Instruktioner

    1. Antalet bollar beror på hur stora du gör dem.
    2. Finhacka fikon, marsipan och pistaschmandel.
    3. Mixa allt tillsammans med en skvätt vatten eller likör, till en massa som går att rulla.
    4. Rulla bollar i önskad storlek och rulla i pistaschströssel.
    5. Ställ i kylen en stund så de blir lite kalla.
    6. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben