Leilas fikon- och vaniljmarmelad

Serverar: 1 portioner

Marmelad kan man göra även på vintern. Här är en god variant med fikon, apelsin och vanilj!

Ingredienser

  • 10 färska fikon
  • 1 apelsin
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl syltsocker
  • 2 dl portvin
  • Instruktioner

    1. Klyfta fikonen och skär bort skalet samt stjälken.
    2. Riv skal och pressa saft ur apelsinen.
    3. Blanda fikon, apelsinskal och apelsinsaft, delad och urskrapad vaniljstång, syltsocker och portvin i en kastrull och låt koka cirka 15 minuter tills bitarna faller sönder och kokat samman.
    4. Plocka upp vaniljstången och häll marmeladen i en desinficerad burk.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (1)

    Arkenstone 21 december 2009

    Lyyyxigt!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben