Kycklinglevermousse på fikon- och pumpabröd med äppelchips

Serverar: 10 portioner

Kycklinglevermoussen bör göras dagen före.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2 msk hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 250 g kycklinglever
  • ½ dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 msk konjak
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 10 skivor fikon- och pumpabröd
  • 20 äppelchips
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
    2. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt kycklinglevern, rör om och låt levern få färg. Häll på buljongen och lägg på lock. Ställ åt sidan ca 5 minuter.
    3. Mixa med mixerstav till slät konsistens. Lägg i gelatinbladet. Klicka i smöret i omgångar och tillsätt konjaken medan du fortsätter mixa. Smaka av med salt och peppar. Passera eventuellt blandningen genom en finmaskig sil.
    4. Ställ att svalna och stelna i kylen över natten.
    5. Skär bröden mitt itu. Forma moussen till ägg med en varm sked, Lägg moussen på bröden och garnera med äppelchips och ärtskott.

    Liknande recept

    4.5
    4 h 30 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben