äppelchips

Serverar: 20 portioner

gott

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    koka upp vatten och socker och rör om tills sockret har löst sig. låt svalna. skiva äpplena riktigt tunt och doppa dem i sockerlaget, lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. torka i ugnen 3-5 tim i 80 grader, tiden beror på vilken ugn du har. för varmluftsugn gäller kortare tid.

    Liknande recept

    4.5
    4 h 30 min

    Kommentarer (3)

    begeanka 14 september 2008

    Tog mig friheten att ladda upp en bild från Allt om mat.

    mattrollet 22 oktober 2008

    Det blev jättegoda äppelchips och vi äter det nu ofta här hemma. Även barnen på mitt jobb älskar dem! Tack för receptet!

    maria_wijk 4 november 2009

    Har precis provat detta på ett par Åkeröäpplen, men gjorde bara hälften så mycket sockerlag då det är rätt söta äpplen i sig. Vansinnigt gott, dessa går nog åt fort har jag en känsla av.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben