En vacker och väldigt läcker dessert som har många goda smakkombinationer. Denna dessert kommer garanterat göra gästerna imponerade.
Alla chips går inte åt, men det är svårt att göra mindre. De som blir över är väldigt goda till glass!
Ingredienser
12 plattor med gyoza eller wontondeg (finns att köpa i vissa livsmedelsbutiker eller i asiatiska)
1 stort fast äpple
Smör till stekning
1 msk socker
½ tsk malen kanel
30 g vit choklad
Äggvita till pensling
Ca 3 dl neutral olja till fritering
Ingefärskolasås
½ tsk färsk riven ingefära
½ dl socker
½ dl vispgrädde
½ dl ljussirap
10 g smör
Äppelchips
2 äpplen, gravenstainer, signe, tilisch, rubinola eller aroma
1 1/4 dl vatten
2 dl socker
30 g glykos eller flytande honung
½ dl citronsaft
Servering
3 msk kardemummakakssmulor eller smulade bondkakor
½ liter vaniljglass
2 dl små maränger
½ dl dulce de leche, kokt söt kondenserad mjölk (finns att köpa färdig)
Eventuellt färsk mynta