Gulaschkryddad köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Gör en ny version av köttfärssåsen med kummin och paprika.

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 stor röd paprika
  • Smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk hel kummin
  • 1½ tsk mejram
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Hackad persilja
  • Servering
  • Gräddfil
  • Bulgur
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smör utan att de tar färg. Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa någon minut. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig.
    2. Tillsätt soja, tomatpuré, krossade tomater, vatten och fond. Koka ihop såsen under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
    3. Servera köttfärssåsen med bulgur en klick gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben