Guld-Ferry Bakelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fick detta recept som från en klar himmel då han han hellre bli bjuden på grädde än kanelbulle i tv soffan.

Ingredienser

  • 5 dl grädde (från en fjällko)
  • 2 dl Hjortronsylt (handplockad och hemkokad)
  • 12 st digestivekex (krav märkta)
  • 1 kryddmått socker
  • 2 kryddmått vaniljpulver
  • Instruktioner

    Vispa 2,5 dl grädde med ett kryddmått socker Blanda försiktigt ned hjortrons sylten. Fördela massan i 4 st glas. Smula kexen i en mortel och lägg som ett lock över hjortrongrädden. Vispa 2,5 dl grädde med två kryddmått vaniljpulver lite hårdare och spritsa detta över kexen. Klart att äta. Glöm ej att åka milspåret dagen efter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben