Guldgul morotssoppa från Glimåkra

Serverar: 4 portioner

Underbar soppa som jag fick smaka när jag gick på folkhögskola i Glimåkra. Perfekt för ruskiga höstdagar!

Ingredienser

  • 500 g grovt rivna morötter
  • 1 strimlad purjolök
  • Olivolja
  • 2 msk mjöl
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl creme fraiche
  • Persilja
  • Gräslök
  • Körvel
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Fräs morötter och lök i oljan, strö över mjölet. Tillsätt buljong och låt koka 15-20 minuter.
    2. Hacka kryddorna grovt - snåla inte på persiljan och gräslöken! Körvel och basilika kan du smaka av med på slutet.
    3. Tillsätt creme fraiche och kryddor till soppan och låt den koka upp igen innan servering.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben