Gullefjun cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Sjukt söta och extremt mumsiga cupcakes passande till påskens stohej

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 100 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk Lemon curd
  • 50 g kokosflingor
  • Gul hushållsfärg
  • Lakritssnören
  • Gojibär
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och vispa slätt med smöret. Rör ner ett ägg i taget. Vänd ner mjölet och rör till en slät smet. Fyll små muffinsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 20 min på 175 grader Låt kallna på galler utan muffinsformen.
    2. Blanda färskosten, florsocker, lemon curd till en smidig kräm, bred krämen runt om hela muffinsen så den täcks, Bottnen vänds uppåt och blir kycklingens topp. Stick i en gaffel så blir det enklare och mindre kladdigt. Lägg kokosflingorna i en påse och droppa i gul karamellfärg och skaka väl tills all kokos är gul.
    3. Häll upp kokosen i en djup skål och rulla muffinsen så det täcks av flingorna, tryck försiktigt så dem fäster ordentligt.
    4. Skär till små bitar av lakritssnören och fäst som ögon. Stick ner 3 gojibär som tuppkam och en som näbb.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben