Gunillas vildsvinsrulle

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En matig och god söndagsrulle som räcker till många. Ibland lägger jag potatisskivor runt om mot slutet så får jag en allt-i-ett rätt.

Ingredienser

  • 800 g vildsvinsfärs
  • 500 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 liten finhackad lök
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2-3 tsk salt
  • 2 krm finmald svartpeppar
  • 140 g bacon
  • ½ dl riven ost med karaktär (tex präst eller Västerbottensost)
  • 6 msk rostad hackad mandel
  • ½-1 grönsaksbuljong
  • ½-1 köttbuljongtärning
  • 2 msk mushroom soya
  • 2 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter, krydda och lägg i den fint hackade löken. Lägg i färsen och äggen och rör om väl. Potatismjölet rörs i sist. Rosta den hackade mandel i en torr stekpanna, bara så att de blir lite ljust brun. Lägg över på en assiett. Klipp baconskivorna i strimlor och fräs gyllene bruna i stekpannan. Bred ut ett bakplåtspapper på arbetsbänken, platta ut färssmeten i ett jämnt lager (se bild) strö mandel, ost och bacon över hela plattan. Rulla nu med hjälp av bakplåtspappret ihop rullen på längden (se bild) Häll i vatten, grädde och soya runt om. Smula i buljongtärningarna. Stek i ugn 45-60 minuter i 200-225 graders värme. Efter halva tiden kan man lägga i skivad potatis runt rullen som får koka med. Då kan man behöva fylla på med mera vatten. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    60-70
    22

    Kommentarer (1)

    Robert 10 april 2019

    God mat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben