Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon

Serverar: 8 portioner

Rökt ankbröst finns att köpa i saluhallar. Moreller är ett sorts körsbär som passar bra till inläggningar.

Ingredienser

  • 2 kallrökta ankbröst (500 g)
  • Portvinskokta moreller
  • 500 g körsbär/bigarråer
  • 1 dl honung
  • 2 dl rött portvin
  • 1 kanelstång
  • 1 pomeransskal
  • 2 krm kardemummakärnor
  • Tillbehör
  • 1 msk färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Portvinskokta moreller: Kärna ur körsbären. Smält honungen i portvin i en kastrull under omrörning. Tillsätt bär och kryddor. Sjud bären mjuka ca 10 min. Lyft upp bären och reducera ihop saften till simmig sirap, knappt 2 dl. Häll upp i en väl rengjord burk. Låt kallna och ställ i kylen.
    2. Skiva ankbröstet och servera med de potvinskokta morellerna. Garnera med färsk dragon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben