Guns nubbesallad.

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till buffémat eller som en ensamrätt med ett glas öl och en brödskiva.

Ingredienser

  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 röd lök finhackad
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 450 g kokt kall tärnad potatis
  • 1 burk finhackad matjessill
  • 1 krossat kokt kallt ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda stenbitsrom, dill, lök, purjo, potatis och sill. Tillsätt crème fraichen och majonnäsen och krydda efter egen smak.
    2. Lägg salladen i en låg pajform eller liknande och garnera med ägget.
    3. Låt den dra i minst 6 timmar, helst ett dygn innan servering.
    4. Bjud på grovt bröd med ost till denna rätt. Passande att dricka: Öl eller citronvatten. Mums och smaklig spis!

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben