Gurksallad med lime

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En frisk och fräsch sallad av gurka som passar fint till fisk och skaldjur.

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 1 stor rödlök
  • 3 lime, saft och skal
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippa färsk mynta
  • Några färska limeblad
  • Instruktioner

    1. Skala och dela gurkorna på längden. Gröp ur kärnorna med en liten sked och skär gurkorna i bitar.
    2. Skiva löken mycket tunt. Blanda med gurkan i en skål. Riv skalet av limefrukterna och pressa ur saften i en skål. Vispa ner olivoljan och smaka av med salt och peppar.
    3. Häll marinaden över gurkblandningen och blanda ner grovt hackad mynta och limebladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben