Gyllene majsbröd

Serverar: 20 portioner

Brödet är godast ljummet. Polenta, som vi kallar majsmjölet, är det Italienska namnet för majs.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk salt
  • ½ msk socker
  • 1 dl majskorn
  • 1 ½ dl polentagryn
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 msk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader, häll lite vatten över jästen och rör till jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, ½ dl olja, salt, socker, ½ dl majs, polenta och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
    2. Smörj en liten långpanna ca 20x30 cm med smör och beströ den med lite polenta. Tryck ut degen i formen och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Ringla 2 msk olja på brödet och strö på ½ dl majs och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben