Gyllengul påsktårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

God mandeltårta som även kan förberedas dagen innan, ända fram till garneringen.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 200 g sötmandel
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g färgad marsipan
  • strösocker
  • Instruktioner

    Skålla och skala mandeln. Låt den torka och mal den sedan med mandelkvarn. Blanda den med potatismjöl. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en hård och blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen. Rita två cirklar på bakplåtspapper, 24 cm i diameter och bred ut smeten i dem. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt kallna. Blanda äggulor, grädde och socker i klickar av smöret, och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Låt krämen svalna och lägg ihop bottnarna med krämen emellan och ovanpå. Vispa grädden och spritsa runt kanten. Forma ägg av marsipanen och rulla i socker. Lägg på tårtan.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben