Gyros med sallad och guacamole

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det här snabblagade pitabrödet steks i panna och kan också användas till andra sorters wraps. Det fungerar också att byta ut köttbitarna mot köttfärs för att underlätta för små barn att tugga.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g fransyska
  • 8 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk neutral olja
  • 1 dl mjölk
  • ½ röd chili
  • 1 ask guacamole, 227 g
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 kruka romansallad
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda olivolja, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.
    2. Strimla fransyskan och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 10 minuter. Blanda grahamsmjöl, bakpulver och 1 ½ tsk salt i en bunke. Tillsätt neutral olja, mjölk, 1 ½ dl vatten och knåda till en smidig deg. Dela degen i 8 delar och kavla ut varje del till en rund platta (ca 20 cm i diameter) på ett mjölat bord.
    3. Hetta upp en torr stekpanna och stek varje bröd på medelvärme i 30 sekunder/sida.
    4. Kärna ur och finhacka chili. Blanda med guacamole och crème fraiche i en skål.
    5. Hetta upp stekpannan och stek köttet i två omgångar på medelhög värme i 5 minuter.
    6. Grovhacka sallad. Skär tomater, rödlök och gurka i tunna skivor. Servera köttet med pitabrödet, guacamolen och grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben