Hälleflundra med smörsås

Mormors recept

Ingredienser

  • 4 stora hälleflundror ca 800 g
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Persilja
  • Sås
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk röd vinäger
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och häll vinäger i en kastrull tills den mesta av vätskan kokat in i löken. Koka grädden sakta i en annan kastrull tills ca 2/3 består.
    2. Sjud upp vatten och vin, salt och persilja i en låg vid panna eller gryta. Lägg i fiskbitarna en till två åt gången sjud dem sakta i mellan 6-8 minuter eller tills de är klara. lägg upp dem på varsin tallrik och täck med folie.
    3. Slå grädden i den hopkokade löken och ta sen kastrullen från värmen klicka ner smöret under kraftig vispning och slå såsen genast över fisken servera med kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben