Hälsofrallor med blåbär

Serverar: 20 portioner

( Pauluns GI-frallor plus blåbär)

Ingredienser

  • 50 g jäst, färsk
  • ½ l mellanmjölk (laktosfri)
  • 3½ dl havregryn
  • ½ dl krossade linfrön
  • ½ dl sesamfrön, skalade
  • ½ dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk flytande honung
  • 6-7 dl dinkelmjöl, siktat
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ dl rapsolja
  • 125 g blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke. Häll i havregryn, linfrön,sesamfrön och solroskärnor och rör om. Låt stå under duk på ett varmt ställe i 10-15 minuter, tills det bubblar lite från degen. ( Ställ gärna skålen i vattenbad i diskhon, men se till att det inte blir för varmt).
    2. Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget. Häll i oljan och blåbär i slutskedet av knådandet.
    3. Forma små bullar, platta till dem och lägg dem på en ugnsplåt och låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
    4. 225 grader i 12 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben