Härlig mango curd

Denna gång är det mangon som har förärats med en curd:) Jag kollade runt här på nätet efter en mango curd men hittade inget recept, synd tyckte jag! Så jag beslöt mig för att skapa en mango curd själv:) Och här är resultatet!! Curden passar till tårtor och cupcakes. Till frostingar. Till desserter och färska frukter. Till glass...ja bara att testa sig fram!:) Receptet räcker till ca 8 dl curd.

Ingredienser

  • 3 mangos, mogna
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 4 ägg
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skär mangon i mindre bitar. Lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull.
    2. Kör mangobitarna med en stavmixer (alternativt i en matberedare eller vanlig mixer), tills mangon är slät. Tillsätt smöret, strösockret och saltet. Rör om. Koka upp. Tillsätt äggen och rör om noga. Låt sjuda på medelvärme tills curden har tjocknat. Ha uppsikt!!
    3. Häll curden i glasburkar och låt svalna av.
    4. Förvara i kylen.
    5. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben