Härliga chokladkakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladkakor som blir härligt sega. Fungerar utmärkt att frysa, så gör gärna dubbel sats. Enkla att göra med bara sex ingredienser. Har du inte bikarbonat hemma så ta bakpulver istället, men öka i så fall till 2 tsk. De har gjort succé varenda gång jag serverat dem.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g strösocker
  • 275 g fint vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk ljus sirap
  • 4 msk kakao
  • Instruktioner

    Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop med de andra ingredienserna till en smidig, något kladdig deg. Dela degen i tre bitar och rulla till stänger. Lägg på bakplåtsförsedd plåt och grädda i 160 grader 15 minuter. Kakorna är klara när stängerna "spricker" på ytan. Skäres medan de är varma.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (3)

    mia95 28 oktober 2008

    De här kakorna var jättegoda! :)

    Elin15 15 januari 2010

    En jättefavorit hos oss, toppengoda o enkla :)

    Gari 9 maj 2011

    Suveränt goda kakor som alla älskar! Dessutom lättlagade som tusan. Ofta tror folk att det är köpekakor :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben