Härliga hallonbullar

Serverar: 12 portioner

Saftiga bullar med god hallonsmak. Glutenfria. Ställ bullformarna i muffinsbleck för extra stadga - då jäser bullarna fint på höjden.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 1/3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör, mjukt
  • 50 g mandelmassa, riven
  • 1 dl hallonsylt
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör ut jästen. Rör ner smält smör och fiberhusken, låt svälla 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme.
    2. Mixa smör, riven mandelmassa och sylt.
    3. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i formar. Låt jäsa ytterligare i 1 timme.
    4. Lägg fyllningen i en spritspåse, tryck ett litet hål i varje bulle och tryck i lite fyllning. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben