Hallonbullar

Serverar: 80 portioner

Med ett överflöd av hallonsylt från föregående år slog mig tanken att det kan ju faktiskt användas som fyllning. Gott blev det!

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 1 l mjölk
  • 26 + 6 dl mjöl
  • 2 pkt jäst söta degar
  • 3 dl socker eller vit sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • Fyllning
  • Mandelmassa
  • Smör
  • Socker
  • Hallonsylt
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret tillsammans med mjölken o värm till 37 grader. Hälls över jästen i en assistent o röres tills jästen löst sig. Rör sedan ner salt, kardemumma och socker. Häll sist ner vetemjölet. Arbeta degen ordentligt i fyra minuter. Låt jäsa i ca 30 min. Baka ut degen. Bred på fyllningen. Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla på bullar med upp vispat ägg o lägg på lite pärlsocker. Gräddas nertill i ugn 200 grader ca 12-15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben