Hallonbullar med lakrits

Serverar: 40 portioner

Hallon och lakrits är supergott ihop och här i extra saftiga bullar! Inspirerad av godisarna hallonlakritsskallar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk malen kardemumma
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 300 g mandelmassa
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 dl hallonsylt
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt grädde och mjölk och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt, 30-40 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är 1½ cm tjock. Rör ihop rumsvarmt smör, riven mandelmassa och lakritspulver och bred på degplattorna. Bred på hallonsylt. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna i bullformar och låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben