Hallonbullar

Serverar: 48 portioner

Citron, kardemumma och hallon är en god kombination i dessa saftiga bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g tinade hallon
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl socker
  • Garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker, nystött kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
    2. Låt de tinade bären rinna av väl. Blanda smör, citronskal och socker.
    3. Ta upp degen på mjölat bord, knåda den lätt och dela i två delar. Kavla ut varje del till en stor platta, ca 25x50 cm. Bred smöret över halva degen, strö över bären och vik över den ofyllda sidan. Skär degen tvärsöver i ca 2 cm breda remsor.
    4. Dela remsorna på längden, men låt dem hänga ihop högst upp, som ett par byxor. Vrid dem och gör en lös knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben