Hallonbullar

Serverar: 20 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1½ -2 dl hallon
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk maizena/potatismjöl
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37° (fingervarmt). Häll vätskan över jästen så att den löser sig. Tillsätt socker, kardemumma, salt och så mycket mjöl att du kan arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl på degen och låt jäsa ca 40 min under bakduk. Blanda ihop hallon, socker, smör och maizena/potatismjöl i en skål.
    2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skär ca 20 bitar och lägg i bullformar, helst i en muffinsplåt. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
    3. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter i 225. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben