Hålkakor med frömix

Tid: 1 timme 15 minuter

Gott till morgonkaffet eller kvällsteet

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 6-7 dl dinkelmjöl, sikt
  • Garnering
  • Solrosfrön
  • Linfrö
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Ljumma mjölken till 37 grader.
    3. Häll den över jästen och rör tills den har löst sig.
    4. Tillsätt rapsolja, salt och honung samt det mesta av mjölet och arbeta till en slät deg.
    5. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
    6. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ut till en längd.
    7. Dela den i tre lika delar.
    8. Forma degbitarna till runda bollar, lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut med handen till platta runda kakor.
    9. Gör ett hål i mitten med ett litet mått eller glas. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
    10. Pensla kakorna med vatten och garnera med frön.
    11. Placera plåten mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter i 225 grader.
    12. Låt kakorna svalna övertäckta på galler.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4
    3.9
    1 h 30 min
    6-20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben