Hallon och blåbärspaj med kolasmak

Serverar: 8-10 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 75 g margarin
  • 3 msk socker
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 burk kondenderad mjölk 397 g
  • 2 ägg
  • Saften av ½ citron
  • 2 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut jämnt i en pajform som mäter ca 24 centemeter i dameter. Ställ kallt att vila i ca 30 min eller längre.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min.
    3. Vispa samman kondenserad mjöl och ägg helt slätt. Vänd ner citronsaften.
    4. Varva bären och fyllningen i det förgräddade pajskalet. Ställ åter in formen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare ca 10-12 minuter, eller tills fyllningen stannat.
    5. Servera pajen lätt ljummen.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben