LCHF - Hallon och blåbärspaj

För de som inte är LCHFare är glass och "vanlig" vaniljsås gott till.

Ingredienser

  • 150 g hallon och blåbär, eller andra bär eller frukter om man vill
  • 25 g smör
  • 2 dl kokos
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemumma, gärna kardemummakärnor som du stöter själv
  • Instruktioner

    Lägg bären i en ugnssäker form - låt tina. Smält smöret. Vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Lägg massan över bären. Ställ formen i ugnen i 200 grader tills kokosen är gyllenbrun och hård. Servera med en klick nyvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    jbson 12 mars 2011

    Helt ok, stillade suget. Kokosen fick fin färg, men blev inte direkt hård. En stark 3:a från mig!

    OCMadde 18 september 2011

    Gillade inte kokostoppingen. Godare med endast varma bär med vaniljsås lr. grädde. Kommer inte göra igen.

    chback 1 oktober 2011

    Jättegott! Lite för lite "smet" dock, nästa gång tar jag dubbelt. I och för sig kanske jag hade för liten form! ;-)

    lena4 31 mars 2012

    Denna är jättegod. Har gjort den många gånger. Bytte ut kardemumman till saften av en apelsin idag, blev gott. En femma i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben