Hallon- och blåbärspaj med kolasmak
Har ej prövat, men eftersom jag är både hallon och blåbärs frälst, så tippar jag att denna paj slinker ner med ett stort leende på läpparna.
Ingredienser
Pajbotten
75 g smör eller margarin
3 msk socker
1 ½ dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg
Saften av ½ citron
2 dl hallon
2 dl blåbär
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajbotten och tryck ut jämnt i en pajform som mäter ca 24 centimeter i diameter. Ställ kallt att vila i ca 30 minuter eller längre.
- Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
- Vispa samman kondenserad mjölk och ägg helt slätt. Vänd ner citronsaften.
- Varva bär och smet i det förgräddade pajskalet. Ställ åter in formen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare ca 10-12 minuter, eller tills fyllningen stannat.
- Servera pajen lätt ljummen med ex vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)