Hallon- och blåbärspaj med kolasmak

Serverar: 8 portioner

Har ej prövat, men eftersom jag är både hallon och blåbärs frälst, så tippar jag att denna paj slinker ner med ett stort leende på läpparna.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 msk socker
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 ägg
  • Saften av ½ citron
  • 2 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajbotten och tryck ut jämnt i en pajform som mäter ca 24 centimeter i diameter. Ställ kallt att vila i ca 30 minuter eller längre.
    3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
    4. Vispa samman kondenserad mjölk och ägg helt slätt. Vänd ner citronsaften.
    5. Varva bär och smet i det förgräddade pajskalet. Ställ åter in formen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare ca 10-12 minuter, eller tills fyllningen stannat.
    6. Servera pajen lätt ljummen med ex vaniljsås.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben