Hallon och cheesecakemuffins

Serverar: 12 portioner

442 kalorier per portion Fördela gärna smeten i muffinsformar i en muffinsplåt, då blir de färdiga muffinsen höga och fina.

Ingredienser

  • Cheesecakefyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vaniljströssel
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 60 g smält smör
  • Hallonmos
  • 2 ½ dl hallon + extra till garnering
  • ½ dl socker
  • 1 ½ msk maizena
  • Muffinssmet
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Cheesecakefyllning: Vispa osten med elvisp, tillsätt socker, ägg och vaniljsocker. Ställ in fyllningen i kylen.
    3. Rör ihop alla ingredienser till vaniljströsslet. Rör ihop alla ingredienser till hallonmoset.
    4. Muffinssmet: Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa smör och socker med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen så att det precis blandar sig. Fyll muffinssmeten till hälften i formarna och lägg på ett lager hallonmos. Fyll upp med cheesecake fyllning. Toppa med ytterligare hallonmos. Strö till sist över vaniljströsslet.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben