Hallon- och chokladpaj

Tid: 30 minuter

God! :) Hittade receptet på expressen.se

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 300 g hallon
  • 50 g smör
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 75 g vit choklad
  • Till servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen i 30 min. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 10 minuter.
    3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
    4. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över.
    5. Grädda pajen på 200 grader i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.
    6. Ta ut pajen och strö över chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 grader i 4 min tills chokladen smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben